Όψεις Πορσελάνης

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν μια οδοντιατρική θεραπεία κατάλληλη για να βελτιώσετε το χαμόγελο σας. Τοποθετούνται συνήθως στα μπροστινά σας δόντια και μπορούν να διορθώσουν το σχήμα, το χρώμα αλλά και την θέση των δοντιών, προκειμένου να βελτιώσουν ή να διορθώσουν αισθητικά το χαμόγελο τους.

Πρόκειται για λεπτές φλούδες από πορσελάνη, που κολλάνε μόνιμα στα δόντια και με τις οποίες μπορούμε να διορθώσουμε, με καθόλου ή με ελάχιστο τρόχισμα, αισθητικά προβλήματα. 

Τα αισθητικά προβλήματα που συναντάμε πιο συχνά και μπορούν να διορθωθούν με τις όψεις πορσελάνης είναι:

  • Μερικώς στραβά δόντια
  • Έντονες δυσχρωμίες των δοντιών
  • Κενά (διαστήματα) μεταξύ των δοντιών.
  • Υπολειπόμενοι πλάγιοι τομείς (peg laterals)
  • Το μέγεθος των δοντιών ( άνισα, μικρότερα η μεγαλύτερα)
  • Μερικώς σπασμένα δόντια

Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να κατασκευαστούν σε πλήρη αρμονία με το πρόσωπο και τα υπόλοιπα δόντια, ώστε η παρέμβαση να μη φαίνεται σε τρίτους!

Τι είδος όψεων θα χρησιμοποιήσετε;

Οι οδοντίατροι μπορούμε να επιλέξουμε δύο είδη όψεων, τις όψεις ρητίνης και τις όψεις πορσελάνης.

Η πορσελάνη είναι το υλικό με την μεγαλύτερη αντοχή. Οι όψεις ρητίνης από την άλλη πλευρά, κοστίζουν λιγότερο αλλά φθείρονται περισσότερο με τον χρόνο και αποχρωματίζονται.

Θα αλλάξουν χρώμα οι όψεις μου με το πέρασμα του χρόνου;

Οι όψεις πορσελάνης δεν αλλάζουν χρώμα με το πέρασμα του χρόνου. Οι όψεις ρητίνης όμως αποχρωματίζονται και χρειάζονται συντήρηση. 

Πόσο καιρό θα κρατήσουν οι όψεις μου;


Οι υψηλής ποιότητας όψεις πορσελάνης έχουν διάρκεια ζωής δεκαπέντε ή και περισσότερα  χρόνια αν συντηρηθούν σωστά.

Μπορώ να ξέρω πως θα γίνουν τα δόντια μου πριν ξεκινήσει η θεραπεία;

Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον οδοντίατρο σας μια πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή μπορεί να γίνει σε γύψινα αντίγραφα του στόματος. Πάνω σε αυτά μπορεί να τοποθετηθεί κερί και να αποδοθούν όλες οι επιθυμητές αλλαγές. Έτσι δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Χρήσιμο επίσης είναι να δείτε φωτογραφίες των περιστατικών που έχει θεραπεύσει ο οδοντίατρος σας στο παρελθόν. Έτσι θα σχηματίσετε μια καλή εικόνα για το είδος της εργασίας που προσφέρεται στο ιατρείο.