Τα πιο συχνά λάθη στο βούρτσισμα

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ

Ο μέσος όρος ζωής μίας οδοντόβουρτσας είναι 2 μήνες ή 200 χρήσεις. Μετά από την προαναφερθείσα περίοδο, οι τρίχες της οδοντόβουρτσας αρχίζουν να φθείρονται και δεν καθαρίζουν καλά τα δόντια σας. Αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας συχνά

ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΒΟΎΡΤΣΙΣΜΑ

Ναι, όλοι βουρτσίζουμε τα δόντια μας το πρωί και βιαζόμαστε να τελειώσουμε. Αυτό όμως αφήνει τα δόντια μας σε κακή κατάσταση. Δύο λεπτά είναι ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται να αφιερώνετε στο βούρτσισμα των δοντιών σας.

 

ΦΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Όλοι φυλάμε την οδοντόβουρτσα στο μπάνιο αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πολύ ανθυγιεινό. Προτείνουμε να φυλάτε την οδοντόβουρτσά σας σε ένα μέρος που είναι προστατευμένη (όπως μέσα σε ένα ντουλάπι) αν θέλετε να την έχετε στο μπάνιο.

ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΝΗΜΑ

Ο καθαρισμός της γλώσσας και η χρήση οδοντικού νήματος είναι απαραίτητα προκειμένου να καθαρίσετε σωστά τα δόντια σας. Αν δεν το κάνετε, τότε τροφές μένουν ενδιάμεσα στα δόντια και στη γλώσσα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΚΛΗΡΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ

Η χρήση σκληρής οδοντόβουρτσας μπορεί να είναι η αιτία να τραυματίσετε τα ούλα σας. Οι οδοντίατροι συνιστούν μία πιο μαλακή οδοντόβουρτσα για τα ευαίσθητα ούλα. Οι πιο σκληρές οδοντόβουρτσες δεν θα καθαρίσουν τα δόντια σας καλύτερα!

ΒΟΥΡΤΣΙΖΕΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ

Ναι, στο σχολείο μάθαμε ότι το βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα είναι μία καλή συνήθεια. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα είναι αρκετό για να έχουμε υγιή και καθαρά δόντια.