Επιλογή της κατάλληλης οδοντόκρεμας

Επιλογή της κατάλληλης οδοντόκρεμας

Επιθυμείτε να απομακρύνετε τα στοματικά βακτήρια κι όχι να τραυματίσετε τους μαλακούς ιστούς ή τα δόντια σας κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος. Ποια είναι η κατάλληλη οδοντόκρεμα για εσάς; Απλά βεβαιωθείτε πως σας αρέσει για να μην αποφεύγετε το βούρτσισμα των δοντιών.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την επιλογή οδοντόκρεμας.

Φθόριο. Ενδυναμώνει την αδαμαντίνη των δοντιών για προστασία από την τερηδόνα. Επειδή προστατεύει την αδαμαντίνη που καλύπτει την κίτρινη οδοντίνη, βοηθά στη λεύκανση των δοντιών και την αποφυγή οδοντικής ευαισθησίας. Εμποδίζει επίσης την ανάπτυξη αρχόμενης τερηδόνας. Βουρτσίζετε τα δόντια σας με φθόριο για την καλύτερη στοματική υγεία.

Αν καταπίνετε, όμως, πολύ φθόριο (στο νερό, την οδοντόκρεμα ή το στοματικό διάλυμα) τα δόντια σας μπορεί να αρχίσουν να κιτρινίζουν.

Θειούχο λαυρικό νάτριο (ΘΛΝ). Αυτό το καθαριστικό απομακρύνει το βιοϋμένιο, τα βακτήρια κι άλλα υπολείμματα. Δυστυχώς, το ΘΛΝ προάγει τη δημιουργία ελκώσεων, τον ουλικό ερεθισμό και την κακοσμία για ορισμένους. Αν εμφανίζετε ευπάθεια σε στοματικά έλκη ή κακοσμία η οδοντόκρεμά σας δεν θα πρέπει να περιέχει ΘΛΝ.

Πυροφωσφορικό νάτριο. Συχνά συναντάται σε οδοντόκρεμες για τον έλεγχο της τρυγίας, αυτό το συστατικό μπορεί να προκαλέσει οδοντική ευαισθησία. Και παρόλο που το βούρτσισμα των δοντιών με αυτό το συστατικό μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργία τρυγίας, δεν απομακρύνει αυτήν που έχει ήδη δημιουργηθεί. Το πυροφωσφορικό νάτριο μπορεί να ερεθίσει τα ούλα.

Λευκαντικές ουσίες. Καμία οδοντόκρεμα δεν αλλάζει το χρώμα των δοντιών, αλλά ορισμένα αυξάνουν ορισμένες επιφανειακές χρωστικές. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου με μαγειρική σόδα αποτρίβει τις επιφάνειες και καθαρίζει ορισμένα βακτήρια που προκαλούν ουλικά νοσήματα. Αλλά το υπεροξείδιο είναι, επίσης, ερεθιστικό. Να χρησιμοποιείται με μέτρο οδοντόκρεμες με λευκαντικές ουσίες.

Αποτριπτικές ουσίες. Το ενυδατωμένο διοξείδιο του πυριτίου και το ανθρακικό ασβέστιο είναι τα συνήθη συστατικά-το επίπεδο αποτριβής ποικίλλει σε κάθε οδοντόκρεμα. Ορισμένοι οδοντίατροι προτείνουν οδοντόκρεμες με χαμηλότερη τιμή Σχετικής Αποτριβής της Οδοντίνης (ΣΑΟ) (οι τιμές ποικίλλουν από 8-200) σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, έχετε την τάση να βουρτσίζετε με δύναμη τα δόντια σας ή εμφανίζετε υφιζήσεις στα ούλα.

Επιλέξτε την οδοντόκρεμα της αρεσκείας σας αλλά με βάση τις ανάγκες του στόματός σας και κάντε την ισχυρό σύμμαχο στη διατήρηση μιας άριστης στοματικής υγείας.

Για οποιαδήποτε απορία, είμαστε στη διάθεσή σας!!!!!!