ΟΥΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ

ΟΥΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ

Τι είναι η Ουλοπλαστική και πότε εφαρμόζεται;

Η Ουλοπλαστική είναι μια οδοντιατρική θεραπεία που περιλαμβάνει τη χειρουργική αναδιαμόρφωση των ούλων και του περιγράμματος τους γύρω από τα δόντια για αισθητικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς. Χαρακτηρίζεται και σαν πλαστική χειρουργική του περιοδοντίου. Περιπτώσεις όπως το ουλικό χαμόγελο (δηλ. η μη αρμονική αισθητική του χαμόγελου), καθώς και η εντύπωση που πολλές φορές έχουμε ότι τα δόντια μας είναι μικρά είναι κάποιες από τις περιπτώσεις στις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την συγκεκριμένη τεχνική.

Ποιες τεχνικές υπάρχουν και σε τι μας βοηθούν;

1α)Ουλοπλαστική με Laser Είναι από τις πιο ανώδυνες, αναίμακτες και προβλέψιμες τεχνικές, η οποία χρησιμοποιείται για την επίτευξη αρμονίας στο χαμόγελο μας. Το laser κόβει τους ιστούς επανασχεδιάζοντας το περίγραμμα των ούλων στο επιθυμητό μήκος. Εντυπωσιακή επίσης είναι η δράση των Lasers στην αποκατάσταση των δυσχρωμικών ούλων.

)Ουλοπλαστική με νυστέρι: Είναι η αφαίρεση τμήματος των ούλων που περιβάλλουν ένα η περισσότερα δόντια με την χρησιμοποίηση του νυστεριού. Συνήθως γίνεται αφαίρεση των ιστών που πάσχουν. Επίσης χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του ασθενούς όταν τα ούλα μας δεν είναι συμμετρικά. Είναι μια απλή χειρουργική επέμβαση στο περιδόντιο.

2)Χειρουργικές Τεχνικές Ανάπλασης: Σε περιπτώσεις που υφίσταται έλλειμμα και απαιτείται αύξηση του ουλικού μήκους , οι χειρουργικές τεχνικές ανάπλασης αναγεννούν τους ουλικούς ιστούς με δυνατότητα αναγέννησης ακόμα και του οστικού ελλείμματος, μέσω μοσχευμάτων, αλλά και με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων που λαμβάνονται από τον ίδιο τον ασθενή.

Γιατί να κάνω Ουλοπλαστική;

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με το χαμόγελό σας επειδή για παράδειγμα τα δόντια σας μπορεί να φαίνονται «πολύ μικρά» η αντιθέτως <<πολύ μεγάλα>> η Ουλοπλαστική μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε την εμφάνιση και το χαμόγελο που θα επιθυμούσατε. Επίσης η εμφάνιση δυσχρωμιών στην εξωτερική επιφάνεια των ούλων μπορεί να διορθωθεί με μια από την τεχνικές που αναφέρθηκαν. Πρόκειται για μια πολύ σύντομη και σχεδόν ανώδυνη διαδικασία, που θα σας βελτιώσει το χαμόγελό σας κατά το μέγιστο δυνατό!

Για ότι χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας