Ηλεκτρονικό τσιγάρο & Στοματική Υγεία

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται συχνά ασφαλέστερο από τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού. Ωστόσο, το ηλεκτρονικό τσιγάρο εξακολουθεί να περιέχει νικοτίνη, η οποία αναστέλλει την επούλωση των πληγών, αυξάνει τους κινδύνους στις περιπτώσεις αναισθησίας και μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες επιπλοκές κατά τη διάρκεια και μετά τη χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αναισθησιολόγων Νοσοκόμων (ANNA).

Η Χρήση του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου δυσκολεύει τις χειρουργικές επεμβάσεις στο στόμα!!!

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτούς τους κινδύνους, η ANNA ενθαρρύνει τους ασθενείς να είναι απόλυτα ειλικρινείς για το ιστορικό της υγείας τους με τους χειρουργούς τους, τους αναισθησιολόγους και τους άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Οι αναισθησιολόγοι  πρέπει να γνωρίζουν ότι οι καπνιστές, είτε τσιγάρων είτε ηλεκτρονικών τσιγάρων, έχουν πολύ αντιδραστικούς αεραγωγούς. Όταν οι ασθενείς είναι υπό την επήρεια αναισθητικού, μπορεί να ξεκινήσουν να βήχουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό αποτελεί επίσης κίνδυνο για τον οδοντίατρο, ιδιαίτερα σε επεμβατικές διαδικασίες, όπως όταν χρησιμοποιεί τον οδοντιατρικό τροχό.

Ένα λεπτομερές ιστορικό υγείας είναι σημαντικό για τον αναισθησιολόγο, ώστε να κατανοήσει την υγεία του ασθενούς και να προσαρμόσει ανάλογα το πρόγραμμα αναισθησίας ή καταστολής.

Η νικοτίνη επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να παρέχει οξυγόνο σε όργανα και ιστούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της βιώσιμης λειτουργίας τους. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. Εάν το σώμα σας δεν χρησιμοποιεί οξυγόνο και δεν προωθεί επαρκή κυκλοφορία του αίματος, μειώνεται η ικανότητα του να θεραπευτεί σωστά και αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης.

Το κάπνισμα είναι επίσης ένας σοβαρός παράγοντας κινδύνου όσον αφορά στην εμφάνιση περιοδοντικής νόσου, που μπορεί να οδηγήσει σε οστική απώλεια και απώλεια των δοντιών. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα για τους αναισθησιολόγους επειδή υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός καπνιστών που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση στο στόμα.

Για οποιαδήποτε απορία είμαστε στη διάθεσή σας!